Akcija

El Niño (2014)

Tamo 80-ih godina Michael Mann je producirao popularnu TV seriju “Miami Vice” u kojoj smo iz tjedna u tjedan pratili pustolovine dvojice policajaca iz odjela za narkotike, detektiva Jamesa Crocketta i detektiva Ricardoa Tubbsa koji su se hvatali u koštac sa raznoraznim dilerima i ostalim krimosima koji bi im se našli na putu. Serija je s godinama postala kultna (plus proslavila je glavnu zvijezdu Dona Johnsona), pa je Mann prije par godina, točnije 2006., producirao, napisao i režirao filmsku inačicu spomenute serije, akcijski triler Miami Vice u kojemu su glavne junake odigrali Colin Farrell i Jamie Foxx.
Razlog zašto uopće spominjem Mana i njegove “Poroke Miamia” je taj što nam iz Španjolske stiže veoma sličan uradak u maniri prethodno spomenute serije/filma koji se također bavi švercom droge, dilerima i policajcima koji ih žele uhvatiti pod svaku cijenu. Riječ je o španjolskoj krimi triler drami El Niño redatelja i ko-scenarista Daniela Monzóna čiji sam Vam prethodni film, napetu zatvorsku dramu Celda 211 stavio kako preporuku za gledanje na portalu FAK.hr.
El Niño je priča o mladiću pod imenom El Niño koji živi blizu Gibraltarskog prolaza gdje popravlja i testira motorne čamce. na jednom partyu on upoznaje El Compia  koji ga pak upozna sa Rachidom, dilerom droge. Nakon kratkog razgovora El Niño pristane da bude mula, tj. da šverca drogu za Rachida u svojim motornim čamcima. Ali tu je i Jesús, policajac veteran sa dugogodišnjim iskustvom koji zajedno sa svojom partnericom Evom traga za El Inglésom, važnim dilerom koji radi na području Gibraltara a koji će se također naći i na Niñoom tragu.
U naslovnoj ulozi se našao Jesús Castro, dok je ulogu detektiva Jesúsa odigrao Luis Tosar koji je sa Monzóniem već surađivao na prethodno spomenutom filmu Celda 211 za koji je bio i nagrađen. Tu su još također Sergi LópezBárbara LennieJesús CarrozaMariam Bachir,  u jednoj od uloga se pojavljuje i poznati britanski glumac Ian McShane. Španjolska kino premijera se održala 29. kolovoza 2014., a 09. listopada je film bio prikazan i na London Film Festivalu. Očekuje se još prikazivanje na Stockholm International Film Festivalu 10. studenoga, a nakon toga će 19. prosinca El Niño u Španjolskoj izaći na DVD-u i Blu ray-u.

El Niño poster El Niño poster2 El Niño poster3

IMDB

Official Facebook Page

TEASER TRAILER

 

TRAILER

 

RADNJA

El Niño is a young boy who lives in La Línea de la Concepción, close to Rock of Gibraltar, repairing and testing motorboats. After a night of party with his friend El Compi, they meet Halil, a young Muslim who has an uncle, Rachid, a drug dealer. Convinced by El Compi, El Niño accepts to be a drug mule, crossing it from África to Spain in a motorboat. In the opposite side of the law is Jesús, a veteran police officer who, helped by his partner Eva, is looking for El Inglés, an important drug dealer who operates in the Rock of Gibraltar.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

2 replies »

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.