CGI

Circle (2015)

Sad već davne 1997. godine redatelj Vincenzo Natali je snimio SF horor Cube u kojem se sedam stranaca budi u nepoznatoj prostoji koja se ubrzo pretvara u smrtonosni labirint. Film je bio hit, zaradio hrpu para, osvojio kritičare i nekoliko nagrada pa su par godina kasnije uslijedili nastavci Cube 2: Hypercube i Cube Zero koji se doduše baš i nisu tako dobro proslavili kao original. O tada do danas pojavio se cijeli niz filmova u kojima se glavni junaci bude u nekoj nepoznatoj prostoriji i pokušavaju dokučiti kako su tamo završili, zašto, te kako se izvuči. SawUnknownExamHunger i The Killing Room samo su nekih od tih naslova.
Tom nizu sada možemo dodati i nezavisni misteriozni SF horor triler Circle iza kojega stoji redateljsko scenaristički dvojac Aaron Hann i Mario Miscione. Obojica su također potpisnici hvaljene web serije “The Vault”. U filmu Circle pratimo 50 ljudi, međusobnih stranaca koji se poredani u krug probude u velikoj tamnoj prostoriji, bez sjećanja kako su tu završili. Čim se probude shvate da se ne mogu pomaknuti sa svog mjesta, te da svake dvije minute stroj koji se nalazi u sredini kruga ubije nekoga od njih! S početka pomisle da je izbor žrtava nasumičan, ali ubrzo shvate da oni kao grupa imaju moć da odluče tko će biti biti sljedeća žrtva. No kako da oni međusobno izaberu tko zaslužuje umrijeti?! I što će se dogoditi kad prostoriji ostane samo jedna osoba?!
Hann i Miscione navodne kako je Circle prije svega film o ljudima, o tome kako se ljudi ponašaju pod teškim okolnostima, koliko cijenimo jedni druge te koliko daleko smo spremni ići da bismo spasili jedni druge, ili samo sebe. U jedno od glavnih uloga se pojavljuje Julie Benz koje se možda sjećate iz filmova Punisher: War Zone i Rambo. A osim nje tu su još Carter JenkinsCesar GarciaMercy MalickLisa PelikanSara SandersonKevin SheridanMatt Corboy, te još mnogi drugi.
Još nije poznato kada će Circle biti premijerno prikazan, ali za očekivati je da bi se do kraja 2015. mogao pojaviti na VOD platformama i DVD-u. O točnom datumu ćemo vas naknadno obavijestiti na našoj Facebook stranici.

Circle-Teaser-Poster

IMDB

Official Facebook Page

TEASER1

 

TEASER2

 

RADNJA

In a massive, mysterious chamber, fifty strangers awaken to find themselves trapped with no memory of how they got there. Organized in an inward-facing circle and unable to move, they quickly learn that every two minutes one of them must die… executed by a strange device in the center of the room. At first the attacks seem random, but soon the strangers realize that they, as a group, have the power to decide who will be the next to be killed. A vote. A chance to control the machine. But how can they choose who deserves to die? And what happens when there is only one person left?

SLIKE

1 2 3 4 5 6

2 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.