Aliens

Encounters (2014)

Za filmaše je najgore kada podlegnu klišejima i trendovima. Ali kada nemate love da snimite neki mini spektakl, tj. kada se morate biti podložni budžetu sa kojim raspolažete, onda baš i nemate izbora. U slučaju misterioznog SF horora Encounters redatelja i scenarista Andersa Johannesa Bukha, koji je snimljen u ko-produkciji danske i švedske, klišej bi bio skupina filmaša koji odlaze u zabačeni predio zemlje i nestaju, dok bi trend bio dobri stari found footage stil.
Ali hajdemo biti malo točniji i detaljniji. Encounters je dakle found footage SF hororac koji nam donosi priču o mladim danskim filmašima koji su se 18. studenog 2011. uputili u šume sjeverne švedske i tamo su nestali bez ikakvog traga. Policija je tragala za njima, ali nakon 10-ak dana potraga je prekinuta. Godinu dana kasnije, misteriozna hakerska grupa Pandoras je na internetu pustila uznemirujuće i zastrašujuće snimke koje su filmaši snimili prije nestanka.
dakle, ovako na prvu ruku čini se da Encounters ne nudi ništa novo i originalno što već nismo vidjeli u nekim drugim found footage naslovima poput The Blair Witch ProjectEvidence, ili pak Grave Encounters. Filmaši koji idu snimati tamo gdi ne bi trebali a zatim nestaju su očigledno neiscrpna tema. Pa ipak, nemoguće se je oteti dojmu da je Encounters dovoljno zanimljivi i scarry da bi mu dali šansu. Tim više jer ga (navodno) prate solidne kritike, a bio je i nominiran za nagradu publike na takozvanom 
Robert Festivalu. Inače, ovo je prvi Danski found footage film ikada snimljen u toj zemlji.
U glavnim ulogama su Kristian FjordJacob Wagner GuldagerCasper SlothSigne Mathilde Sørensen, te Claus Vedel. Film je u danskoj premijerno prikazan još 30. listopada 2014., dok je u japanu već izašao i na DVD-u u lipnju 2015. Encounters također izlazi digitalno (što će reći na internetu) 18. studenog 2015.

Encounters poster Encounters poster1 Encounters poster2

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TEASER1

TEASER2

TRAILER

RADNJA

November 18th 2011 a small Danish film crew disappeared in the woods of northern Sweden without a trace. One year later, their footage was leaked by a hacker group now known as Pandoras. This is the crew’s unsettling and disturbing footage.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.