Akcija

Kill Command (2016)

Zadnjih par godina robotika i tehnologija se razvijaju nevjerojatnom brzinom, pa je vrlo izgledno kako bi smo kroz nekih 10-ak godina mogli živjeti u svijetu kakav danas gledamo samo na filmovima, okruženi (humanoidnim) robotima koji za nas obavljaju raznorazne poslove i zadatke koje su nekoć obavljali ljudi. Doduše, roboti se već godinama koriste u autoindustriji, u medicini, te još nekim drugim segmentima ljudskog djelovanja. No, sa daljnjim razvojem inteligentnih (humanoidnih) robota i mašina, taj krug djelovanja bi se mogao i proširiti. Roboti kao zamjena za taksiste, blagajnike, knjižničare ili pak konobare!? Stručnjaci kažu da su takvi scenariji i više nego mogući u narednim desetljećima. No, što ako (i kada) roboti zamijene vojnike!? Trebamo li u tom slučaju očekivati scenarij sličan onom iz kultnog Terminatora!? Iskreno se nadam da to neće biti slučaj jer bi smo u tom slučaju mogli završiti kao pojedini junaci Britanskog akcijskog SF horor trilera Kill Command redatelja i scenarista Stevena Gomeza.
U bliskoj budućnosti društvo se uvelike oslanja na tehnologiju, kako u svakodnevnom životu, tako i u vojsci. Elitni vojna jedinica helikopterom odlazi na vojnu vježbu na udaljeni otok gdje se nalazi osamljeno vojno postrojenje. No, ono što počinje kao jednostavna vježbi za kapetana Bukesa i njegov tim, ubrzo postaje zastrašujuća borba do smrti, jer marinci otkrivaju da su otok zauzeli neprijateljski nastrojeni vojni strojevi koji žele uništiti ljudsku rasu.
Dakle, Kill Command je nešto ala Dog Soldiers, ali sa ubojitim robotima umjesto vukodlaka. Jednostavan koncept i jednostavna radnja, ali radnja iz koje će nadam se proizaći zabavan (akcijski) film. U glavnim ulogama su Vanessa KirbyThure LindhardtDavid AjalaTom McKayDeborah RosanKelly GoughBentley Kalu, te još mnogi drugi. Kill Command izlazi u Velikoj Britaniji 13. svibnja 2016.

Kill Command poster2 Kill Command poster

IMDB

TRAILER

 

RADNJA

In a near future technology-reliant society, man is pitted against killing machines. An elite army unit is helicoptered to a remote, off-the-grid island facility. What starts out as a simple training exercise for Captain Bukes and his tight-knit squad, descends into a terrifying battle to the death, as the marines discover the island is overrun by an enemy that transcends the human concept of evil.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.