Amaterski film

Pali Andjeo aka Fallen Angel (2013)

Predstavljajući Vam pred nekih mjesec i pol Srpski found footage horrorac Naprata, spomenuo sam kako je to bio samo jedan od nekoliko found footage naslova premijerno prikazanih na ovogodišnjem Festivalu Srpske Filmske Fantastike u Beogradu. A jedan od tih nekoliko je bio i found footage horrorac Pali Andjeo mladog i scenarista redatelja Marka Marinkovića.
U pisanju scenarija su mu pomogli Dijana Bazić, i Stevan Matić, a radnja prati skupinu mladih umjetnika koji slučajno ostanu zaključani u zgradi kazališta tijekom noći. Tu u toj mračnoj i sablasnoj zgradi pojavi se demon, Pali andjeo, a do jutra samo će neki preživjeti njegov teror.
U ulozi Palog andjela se našla Nevena Stevanović, inače profesionalna glumica Kruševačkog pozorišta gdje je film i snimljen. Ostatak glumačke ekipe čine Filip Milićević, Darko Vukašinović, Nikola Cvetković, Milica Rakić, Branka Planić, Ivona Aladrović, Nikola Pantović (kao SS-oficir), te Dragan Marinković. A neke od uloga su odigrali i spomenuti ko-scenaristi filma Dijana Bazić i Stevan Matić.
Film se prvotno trebao snimati u Kulturnom centru Kruševac koji ima povijesnu pozadinu koja se provlači kroz film. Ali ljudi iz centra su odbili Marinkovića pod izgovorom da će film uplašiti i otjerati djecu koja tu idu na razne sekcije. Zbog toga je Marinković morao mijenjati scenarij, te odlučio premjestiti radnju filma u  Kruševačko kazalište.
Budžet filma iznosi cirka 500€, te kao što je spomenuto na samom početku, svoju premijeru je imao na ovogodišnjem Festivalu Srpske Filmske Fantastike u Beogradu. Ali izuzev te projekcije film će najvjerojatnije još biti prikazan na GermanyAfterDark Horror Festivalu, te na još 10-ak filmskih festivala čija potvrda za prikazivanje se trenutačno čeka. A nakon festivalskoga života, Pali Andjeo bi se trebao naći online, pa će ga svi zainteresirani imati prilike pogledati. Mi ćemo Vam ga svakako pokušati predstaviti u našoj rubrici Online Kino

Pali andeo plakat

IMDB

Facebook Grupa

TRAILER

RADNJA

Srbija – Kruševac – 1944. Visoki SS oficir isleđuje devojčicu opsednutu Palim Andjelom.
Srbija – Kruševačko pozorište – 2013.
Grupa mladih umetnika ostaje zaključana u zgradi cele noći. Bez publike i glumaca, pozornica je mračna, hladna, sablasna… Tu, u mraku, tražiće se a već odavno su izgubljeni, vrištaće a glasovi će im se gubiti u tišini. Poslednjim bljeskom iz očiju, poslednjim krikom iz duše uvideće Palog Andjela. On je taj koji je izmislio igru, diktirao pravila i odredio onog koji će preživeti.

Serbia – Krusevac – 1944. Investigated by high SS officer girl possessed by the fallen angel.
Serbian – Krusevac Theatre – 2013.
A group of young artists remains locked in the building all night. Without the audience and the actors, the stage is dark, cold, eerie … There, in the dark, they will be searched for, but they are long lost, they will scream, and their voices will be lost in the silence. With the last flash from their eyes, with the last cry from the soul, they will see a fallen angel. He is the one who invented the game, dictated the rules and determined the one who will survive.

SLIKE

1 2 3 4 5 6

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.