Akcija

Appleseed Alpha (2014)

John Woo je kao što znamo vrhunski akcijski redatelj koji iza sebe već ima cijeli niz izvrsnih pa čak i kultnih uradaka (A Better TomorrowThe KillerHard BoiledHard TargetFace/Off). Pa iako zadnjih godina malo rjeđe režira, Woo voli sjesti u producentsku stolicu s vremena na vrijeme. Tako je primjerice 2007. producirao animirani uradak Appleseed Saga: Ex Machina, inače nastavak film Appleseed iz 2004. Oba filma su bila sasvim solidni hitovi što je rezultiralo i animiranom TV serijom Appleseed XIII koja je izašla 2011., a ove godine nam eto izlazi i treći film iz serijala – Appleseed Alpha.
Na žalost Woo ovaj puta nije ni producent niti ima ikakve veze sa ovim trećim filmom, ali zato se na redateljskoj poziciji ponovno vraća Shinji Aramaki koji je također režirao i prva dva filma, a nije zgorega spomenuti i kako je dotični režirao Starship Troopers: Invasion te Space Pirate Captain Harlock. Applesead serijal je zapravo adaptacije istoimenog manga stripa autora Masamune Shirowa, a u ovom trećem nastavku ćemo pratiti glavne junake, vojnikinju Deunan i njezinog cyborg partnera Briareos koji pokušavaju preživjeti u post-apokaliptičnom okruženju New Yorka nakon 3- Svjetskog Rata, te pronaći ostatke civilizacije i nade za budućnost čovječanstva.
Treći nastavak je napravljen u ko-produkciji SAD-a i Japana. Fanovi izvorne mange su malo nezadovoljni novim izgledom glavne junakinje, ali nama ostalima koji nismo upoznati sa mangom to ne bi trebalo smetati. Svoje glasove su posudili Luci ChristianDavid MatrangaWendel CalvertAdam GibbsElizabeth BunchChris HutchinsonJosh Sheltz, te još neki. Appleseed Aplha će u americi izaći isključivo na DVD-u i Blu Ray-u 22. srpnja 2014.

Applesead Alpha poster

IMDB

TRAILER

RADNJA

A young female soldier Deunan and her cyborg partner Briareos survive through the post World War 3 apocalyptic New York in search of human’s future hope, the legendary city of Olympus.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.