Akcija

Cooties (2014)

Tamo krajem 90-ih (točnije 1998.), nakon što je publiku oduševio sa filmovima Desperado i From Dusk Till DawnRobert Rodriguez je snimio vjerojatno jedan od najpodcijenjenih uradaka u svojoj karijeri, SF horor The Faculty. Bio je to film o skupini srednjoškolaca koji primijete čudno ponašanje svojih profesora te uskoro dođu do šokantnog saznanja da su izvanzemaljci preuzeli tijela njihovih profesora i da namjeravaju proširiti izvanzemaljski virus ukoliko ih oni ne spriječe. Razlog zašto spominje The Faculty je taj što nam 17 godina kasnije stiže jedan veoma sličan a opet drugačiji film, nezavisna SF horor komedija Cooties redateljskog dvojica Jonathana Milotta i Carya Murniona.
Razlika između ovih dvaju filmova je u tome što u ovom slučaju profesori budu ti koji otkriju da nepoznati virus učenike pretvara u krvožedne divljake, te da ukoliko ih ne zaustave, virus će se proširiti na ostatak čovječanstva tj. na svu ostalu djecu jer virus utječe isključivo na one koji još nisu prošli kroz pubertet. Ali povezuje ih isti glumac, Elijah Wood! Wood je u Facultyu igrao jednog od učenika koji se suprotstavljao izvanzemaljskim profesorima, dok u Cootiesu igra jednog od profesora koji se mora suprotstaviti razjarenim učenicima. Dakle, opet je izvukao deblji kraj.
Osim njega u filmu jioš igraju Alison PillRainn WilsonSunny May AllisonArmani JacksonLeigh WhannellMorgan LilyNasim Pedrad, te još mnogi drugi. Cooties je do sada bio prikazan na Sundance Film Festivalu i Stanley Film Festivalu gdje je navodno osvojio publiku i kritiku koji su film ukratko opisali “bezobrazno urnebesnim”. Cooties je do sada također već navodno bio prikazan u Indiji, Tajlandu i Tajvanu, dok se u Americi otvara 18. rujna 2015. u izabranim kino dvoranama i na VOD platformama.

Cooties poster Cooties poster2

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

A mysterious virus hits an isolated elementary school, transforming the kids into a feral swarm of mass savages. An unlikely hero must lead a motley band of teachers in the fight of their lives.

SLIKE

1 2 3 4

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.