Akcija

NAJAVA – Legacy of Lies (2020)

Početkom travnja, u kina je trebao stići najnoviji, 25-i po redu Bond film, No Time to Die! Sve je već bilo spremno za premijeru, marketinška kampanja se već dobrano zahuktala, “zatrpavajući” nas trailerima, TV spotovima i raznoraznim verzijama plakata, a na radiju se svako malo vrtjela najnovija Bond pjesma, No Time to Die u izvedbi mega popularne Billie Eilish. Ali onda je došla takozvana Corona (aka Covid-19), i pokvarila planove MGM-u koji je zbog zatvaranja kino dvorana diljem svijeta bio primoram otkazati premijeru, odnosno pomaknuti ju na 25. studeni 2020. No, dok čekamo da najnovije akcijsko špijunske pustolovine Jamesa Bonda ugledaju mrak kino dvorana, moći ćemo prikratiti vrijeme jednim drugim akcijsko špijunskim filmom u maniri Bond (i Bourne) serijala, koji izlazi puno prije. Radi se o nezavisnom akcijsko špijunskom trileru Legacy of Lies kojeg je režirao i napisao Adrian Bol, a koji je nastao u koprodukciji Nizozemske, Velike Britanije, Poljske, Ukraine i SAD-a.
Radnja filma Legacy of Lies prati bivšeg MI6 agenta Martina Baxtera koji je nakon nekoliko godina mirnog života, nevoljko ponovno uvučen u svijet špijunaže i unakrsnu vatru između Rusije i Velike Britanije, kako bi pomogao novinarki koja je na tragu velikog i šokantnog otkrića. No, situacija će se dodatno zakomplicira kada KGB otme Baxterovu kćerku i da mu samo 24 sata da im dostavi tajne dokumente za kojima novinarka traga.
Film je snimljen sa budžetom od svega 4,5 milijuna $ na lokacijama u Ukraini i Velikoj Britaniji. Ali ako je suditi po viđenome u trailerima, svaki dolar je itekako vidljiv na ekranu, te film djeluje znatno skuplje i veće, na tragu Bond, te posebice Bourne filmova, uz natruhe John Wicka. U glavnoj ulozi je Scott Adkins, a ostatak glumačke ekipe čine redom Anna Butkevych, Honor Kneafsey, Andrea Vasiliou, Martin McDougall, Matt Mitler, Marco Robinson, te još mnogi drugi. Legacy of Lies izlazi na VOD platformama, DVD-u i Blu ray-u 28. srpnja.

 

IMDB

An ex-MI6 agent is pulled back into the crossfire of UK and Russian intelligence when a journalist seeks his help in solving a cold case. When his daughter his captured by the KGB, Martin is given 24 hours to deliver secret case files. Punches are thrown.

 

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.