Akcija

Mamula aka Nymph (2014)

Kada je u pitanju žanrovski film, točnije horror, čini se da nas naši istočni susjedi Srbi opet debelo šišaju! Pa nam tako nakon Srpskog filmaNaprateŽivota i smrta porno bande, te jedinog zombie filma iz ove regije, Zone of the Dead, stiže još jedan horror uradak. Riječ je o misterioznom fantasy horroru Mamula (za vanjsko tržište preveden kao Nymph) kojeg je režirao jedan od ko-redatelja spomenute “Zone Mrtvih”, Milan Todorović.
Ali nije ni njegov kolega i ko-redatelj “Zone Mrtvih” Milan Konjević sjedio besposlen na ovom projektu, pa je on tako zajedno sa Markom Backovićem i Barryem Keatingom napisao scenarij za Mamulu. A priča filma je sljedeća – dvije Amerikanke dolaze u Crnu Goru kako bi posjetile starog prijatelja. U želji da malo istraže mjesto, odlaze do obližnje napuštene vojne tvrđave Mamula koja se nalazi na nenaseljenom otoku. Ali ubrzo po dolasku na otok shvate da nisu same te da ih netko želi ubiti. A taj netko će učiniti sve da zaštiti tajnu Mamule koja se čuva stoljećima. Tajnu da nešto opasno vreba u dubinama oko Mamule.
Pa iako je riječ o Srpskom filmu, Mamula je snimljena na Engleskom jeziku, a u glavnim ulogama se pojavljuje i nekoliko internacionalno poznatih imena. Tako su tu legendarni Franco Nero, zatim Kristina Klebe (igrala je također glavnu žensku ulogu u Zoni mrtvih, a mogli ste ju vidjeti i u Chillerami te Halloween remaku), te Natalie Burn (pojavit će se u nadolazećem akcijskom spektaklu The Expendables 3). A tu su još i Srpski glumci Dragan MicanovićMiodrag KrstovićSlobodan StefanovićSofija RajovićJelena Rakocević, te još mnogi drugi. Za izgled “čudovišta” i sve ostale maske i specijalne efekte se pobrinuo Miroslav Lakobrija koji se najviše proslavio svojim radom na prethodno spomenutom kontroverznom Srpskom Filmu.
Mamula će svoju Srpsku premijeru imati 08. ožujka 2014. na međunarodnom filmskom festivalu FEST 2014 u Sava Centru u Beogradu, a u službenu kino distribuciju diljem Srbije film kreće od 10 travnja 2014. Mamula će također biti predstavljen na European Film Marketu u Berlinu.

mamula poster mamula poster2

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER1

TRAILER2

TV Spot1

TV Spot2

RADNJA

Two American girls travel to Montenegro on vacation to visit an old friend. While there they decide to venture to Mamula, an abandoned military fortress located on a remote island. During their exploration of the fortress they discover that they are not alone. Someone else is on the island with them and he will stop at nothing to protect it’s secrets. There is a darkness hidden beneath the island and the terror has just begun.

Dve Amerikanke dolaze u Crnu Goru u posetu starom prijatelju. Nakon nekoliko dana odlučuju da odu do
napuštene vojne tvrđave Mamula, koja se nalazi na nenaseljenom ostrvu. Tokom ovog izleta shvataju da
nisu same. Još neko je na ostrvu i učiniće sve da zaštiti tajne koje čuva decenijama. Postoji mračna sila
koja vreba duboko ispod Mamule. Užas tek počinje.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

6 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.