Akcija

From Dusk Till Dawn (2014) – TV Serija

Ovog trena u mojoj glavi postoji stotinu različitih uvoda za najavu serije “Od sumraka do zore“, ali odlučio sam se za jedan pomalo trivijalan… Naime, kada je originalni film trebao zaigrati u domaćim kinima, čelni ljudi distribucije UCD su se odlučili za pomalo rizičan marketinški potez da bi što bolje napunili dvorane naravno. Odlučili su – lagati !!! Kako – pitate se ? Pa rekli su i pompozno najavljivali na sva zvona da George Clooney osobno dolazi na premijeru filma u Zagreb. Naravno, nije došao… Vjerujem da tadašnjim fanovima slavnog tandema Rodriguez/Tarantino, te obožavateljicama dr. Rossa nije baš bilo lijepo iznenađenje kada su obznanili da je slavna zvijezda u “posljednji čas otkazala svoj dolazak”
Bloody Brilliant in Any Case, ak mene pitate heheh… Što se tiče samog filma u konačnici, bio je genijalan, ali to svi znate… Osim savršene Robertove režije, nenadmašivo duhovitog Quentinovog scenarija u filmu se sve posložilo baš onako kako treba. Ako mene pitate, Clooney više nikada nije bio toliko prokleto genijalan i cool, uloga mu je sjela za popizdit, njegova izvedba, blago rečeno je – maestralna! On je jednostavno onoliko Seth Gecko koliko je Arnold SchwarzeneggerTerminator. Toliko je rođen za tu ulogu, a ni Tarantino (koji je ako ne znate bio nominiran za zlatnu malinu za svoj nastup u kategoriji “najgori sporedni glumac”) nije ništa manje uvjerljiv kao njegov skroz poremećeni brat Richie !
Sad, kada sam debelo zagazio u prošlost reći ću da mi je dosta dugo trebalo da pogledam film. Ne da me nije zanimao, nego najiskrenije rečeno bilo me pomalo i prpa, ha imao sam možda 10 godina kada sam ga nabavio. Da se razumijemo, nisam nikada imao noćne more, nego bi mi trebalo nešto duže vremena da se usudim zaspati hehe. Kada sam ga pogledao, naravno, bio sam oduševljen, no svoje impresije sam već djelomično podjelio s Vama po pitanju filma nekoliko redaka iznad. Nakon nekog vremena sam se skontao da postoje i nastavci “From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money” i “From Dusk Till Dawn 3: The Hangman’s Daughter” oba u produkciji spomenutog dvojca, no ni blizu dobri kao original, a opet daleko bolji od koještarija u kakvima su danas zaglavile filmske krvopije. Neću ići u detalje, znate na šta mislim.
Što se tiče tih nastavaka dovoljno je da spomenem da je prva osoba koja pogine u dvojci (koju je inače režirao Scott Spiegel, Sam Raimijev frend iz mladih dana, a koji je zadnje odradio sasvim solidan “Hostel 3“) Bruce Campbell. Neki od Vas će taj film pogledati uvjeren sam samo zbog toga, a što se tiče trojke, režirao ju je provjereni DTV maherčić P.J.Pesce koji je između ostalog potpisao i sasvim solidan “Lost Boys: The Tribe“, no naravno ni publika ni kritika nisu bili preveć oduševljeni tim zlosretnim sequelima… Stvar je mirovala, a onda pred otprilike godinu dana, odjednom, iz neba u rebra rekli bi stariji ljudi, moj favorit Robert Rodriguez (koji se nažalost pogubio u prosječnosti s tim vražjim Machete filmovima) obznanio je javnosti da planira raditi seriju prema svom popularnom filmu “From Dusk Till Dawn“.
Priznajem, moji prvi dojmovi su bili: O NEEEEEEEEEEEEEE !!! Why God ? WHYYYYYYY ??? No onda je izašao teaser za seriju, a tada sam tek ustvari pozelenio od muke jer mi se nije svidjelo ono što sam vidio! Ali nedavno je izašao i full trailer koji ustvari i ne izgleda loše, čak dapače, izgleda skroz “zbrojeno“, tj. izgleda više kao “El Mariachi” nego kao “El Machete”. Ugl. sada imam samo pozitivna očekivanja, ponajviše zato jer je naš omiljeni tex-mex majstor akcije očito shvatio da kada ne radi sve sto posto, kada ne radi kao sam svoj majstor, takozvani mariachi filmmaking, to nije to… Jednostavno rečeno, nakon fenomenalnog “Planet Terrora“, si je skontao da sve što dotakne pretvori u zlato pa je sve manje i manje radio na neki način, jer nije morao, imao je ekipu, a to je ono što mu je ubilo kreativnost.
Pobogu, čovjekova prva knjiga se zove “Rebel Without A Crew”, a zove se tako jer je sve radio sam na svim svojim filmovima maltene. Sam je režirao, montirao, snimao, radio glazbu itd. itd.itd… I to gotovo sve svoje filmove i uvijek je imao zadnju riječ, uvijek je producirao svoje filmove, bio je mudonja. I odjednom nije ! Sada nakon nekog vremena je konačno izgleda, opet počeo raditi po starom. Za seriju je angažirao dva potpuna anonimusa za gl.uloge, D.J. Cotronu i Zane Holtza, dok Harvey Keitela recimo zamjenjuje Robert Patrick (koji je već ustvari imao glavnu ulogu u drugom nastavku filma), a Michaela Parksa ni manje ni više nego Don Johnson. Od poznatijih tu je još i Jake Busey, a ako me oko ne vara u traileru se na trenutak pojavi i Adrianne Palicki. Što se tiče Santanico Pandemonium, tj. fenomenalne Vampirske kraljice koju je u filmu glumila carica seksipila Salma Hayek, žena koja daje novo značenje riječi “erotično”, nju ovdje tumači nepoznata Eiza Gonzalez. Što reći, mala ima opak posao za obaviti !
I na kraju ako Vas još zanima što je kvragu razlog rimejkanja starog filma, tj.pretvaranja istog u seriju ? Pa eto, istina je da nije odluka potpuno van pameti jer Rodriguez je pokrenuo televizijski kanal “El Rey Network“, a za potrebe kojeg je osim spomenute serije kupio i prava na prikazivanje svih filmova nastalih u produkciji braće Shaw, tj. Shaw Brothers. Da li je autor u stopostotnom naponu snage ili je skroz skrenuo s uma saznati ćemo 11.03.2014., ili 12.03. kada se pilot epizoda pojavi na “alternativnim izvorima” ! Iskreno, ne gubim vjeru u tog čovjeka i nadam se da će ovo biti uzlet prema staroj slavi. Zato, everybody be cool. YOU… BE COOL !

kinopoisk.ru From-Dusk-Till-Dawn-The-Series-a08f5f40 From-Dusk-Till-Dawn-The-Series-cf034762 from-dusk-till-dawn-the-series-2 from-dusk-till-dawn-the-series-1

IMDB

Official Facebook Page

TEASER

TRAILER

EL REY NETWORK TRAILER

RADNJA

A Texas Ranger is in hot pursuit of the infamous Gecko brothers.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 FDTD_Lobby_Card_0001_R2 FDTD_Lobby_Card_0002_R2 FDTD_Lobby_Card_0003_R2 FDTD_Lobby_Card_0004_R2 FDTD_Lobby_Card_0005_R2 FDTD_Lobby_Card_0006_R2 FDTD_Lobby_Card_0007_R2 FDTD_Lobby_Card_0008_R2 FDTD_Lobby_Card_0009_R2 FDTD_Lobby_Card_0010_R2 FDTD_Lobby_Card_0011_R2 An old peice of paper with ripped corners

4 replies »

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.